Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Hvad hjælper en bedemand med?

Trygt
Lokalt
Døgnservice
search-cover
begravelse2_750x600

Praktisk hjælp og støtte fra A-Z

En bedemand fra Begravelses Service hjælper dig og dine kære med alt før, under og efter begravelsen. Vi sørger for, at de rette personer og myndigheder underrettes, at begravelsen går som planlagt, og alle får sagt ordentligt farvel. Vi følger selvfølgelig retningslinjerne i den europæiske kvalitetsstandard for bedemænd DS/EN15017.

Vi hjælper blandt andet med:

 • Afhentning af afdøde
 • Planlægning af begravelse med eller uden kirke og præst
 • Anmeldelse til begravelsesmyndigheden og skifteret
 • Kontakt til fagforening og afmeldelse af f.eks. forsikringer

og tilbyder rådgivning omkring gravsted og gravsten.

bedemaend_desktop

En personlig afsked

En bedemand hjælper de pårørende med praktisk hjælp og støtte, når de skal tage afsked med en kær. En bedemand sørger for, at såvel den afdødes som de efterladtes ønsker om begravelse opfyldes og forløber efter planen.

Som pårørende skal man ikke holde sig tilbage, hvis man har specielle ønsker til, hvordan en begravelse skal foregå. En bedemand har overblikket over, hvad der kan lade sig gøre, og ofte kan mere lade sig gøre, end man tror. Mange efterladte har nemlig specielle ønsker til, hvordan ceremoni, kiste- eller urnenedsættelsen skal foregå, så de får sagt farvel på bedste vis.

Dét, der ofte kan hjælpe med at gøre en afsked personlig, er

 • Ceremonien omkring den afdøde
 • Sange og breve til den afdøde

Derudover der mange, der udsmykker kister og urner med flotte blomsterdekorationer.

Det følelsesmæssige

Når man står midt i følelsernes vold, kan det være svært at overskue alt det praktiske. Derfor tager vi os tid til at snakke om de vigtige ting: hvem din kære var som person, de gode stunder I havde, så vi kan hjælpe med at skabe de rigtige rammer for en mindeværdig afsked.

Det kan være svært at tackle situationen, når følelser som savn, afmagt og sorg florerer i hele kroppen. Derfor hjælper Begravelses Service med alt fra A til Z, så du og dine pårørende kan fokusere på at tage afsked med den afdøde. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at finde frem til, hvilke behov og ønsker I har i forhold til at tage afsked. Alle har krav på en smuk og værdig afslutning på livet.

Valg af sange og ceremonileder

Er begravelsen i kirken, vil man vælge salmer sammen med præsten. Der er i 2017 lavet en kirkesangbog – som er en ”lillesøster” til salmebogen, som har lukket mange nye sange ind i kirken.

Præsten eller en anden udvalgt person leder som regel ceremonien. Vedkommende byder pårørende velkommen, holder tale og præsenterer sangene, der skal synges. Har man lyst, kan man naturligvis også selv lede ceremonien og holde tale. Men er man i sine følelsers vold og har svært ved at komme igennem en tale, kan man skrive et brev til afdøde, som læses op - enten af én selv eller ceremonilederen.

Digitale dødsannoncer

Dødsannoncer findes stadigvæk, men som mange andre ting i dag flytter annoncering i højere grad ud på internettet i form af en mindeside.

Mindesider er som en digital dødsannonce, men de kan deles via f.eks. Facebook. En mindeside giver ligeledes mulighed for at skrive en hilsen og ”tænde et lys”. En bedemand fra Begravelses Service hjælper med at oprette mindesiden og kan naturligvis også indrykke dødsannonce i avis/ugeblad.

Selve ceremonien

Ceremonien kan foregå i kirken med en præst. Men den kan lige så vel foregå udenfor kirken i f.eks. et kapel eller et andet sted, som har betydning for jer og afdøde.

Nogle vælger et skovområde, som betyder noget særligt, mens andre vælger at holde det i hjemmet eller haven. Det er er med andre ord ikke forbeholdt kirken at afholde ceremonien for den afdøde. Såfremt en præst ikke deltager, kan en bedemand lede ceremonien.

Udover en dekoration med smukke blomster og kranse, kan man dekorere kisten med tegninger og hilsner i forbindelse med begravelsen. Det kan være børnebørnenes sidste tegning til bedstefar eller din egen sidste hilsen til en kær. Det giver en god mulighed for at inddrage de små i begravelsen, men i lige så høj grad en mulighed for at dele tanker og følelser sammen.

Hos Begravelses Service kan man f.eks. udsmykke kisten med personlige tegninger og beskeder, hvis man ønsker det.

Sådan kan vi også hjælpe dig...

Det følelsesmæssige Valg af sange og ceremonileder Digitale dødsannoncer Selve ceremonien
Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

  Aftal et møde

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Kom i kontakt

  Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

  Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.