Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Afhentning af den afdøde

Trygt
Lokalt
Døgnservice
bsrustvogn1
rustvogn-bedemand

Sådan foregår afhentning af den afdøde

Når et menneske dør, skal der altid tilkaldes en læge, som skriver en dødsattest. Dette foregår normalt 6-12 timer efter, personen er død.

Når lægen har erklæret personen død, henter vi afdøde og bringer vedkommende til vores kapel, hvor personen bliver lagt i en kiste. Kisten kan blive i vores kapel, indtil begravelsen finder sted.

Nogle pårørende foretrækker, at vi henter personen med det samme, mens andre har brug for mere tid. Herunder finder du information om, hvordan det foregår, alt efter hvor dødsfaldet sker. 

Plejehjem og hospice

Hvis dødsfaldet er sket på et plejehjem eller hospice, tilkaldes lægen af personalet. Afdøde flyttes ikke fra sit værelse, før lægen har været på besøg.

Når lægen har skrevet dødsattesten, kan vi hente personen.

Vi lægger afdøde i kisten på plejehjemmet/hospice og kører derfra til kapellet, hvor kisten opbevares indtil begravelsen. Nogle vil gerne være til stede ved afhentningen, mens andre foretrækker, at vi sørger for dette. Du og andre pårørende er altid velkomne til at være til stede.

Hospital

På samme vis som på et plejehjem og hospice skal en læge tilse afdøde og skrive en dødsattest. Hvis dødsfaldet sker på et hospital, bliver lægen tilkaldt af personalet. Når lægen har skrevet dødsattesten, flyttes afdøde til hospitalets kapel, hvor personen kan være, indtil vi har aftalt, hvad der skal ske i forbindelse med begravelsen.

Dødsfald i hjemmet

Hvis dødsfaldet sker i hjemmet, skal du som pårørende selv tilkalde lægen via enten 112 eller vagtlæge via 1813. Herfra vurderes det, om det er afdødes egen læge eller lægevagten, der kommer og skriver dødsattesten. Det er en god idé af kontakte os, samtidig med at du kontakter lægen, således at vi kan komme ud til jer hurtigst muligt i forbindelse med lægens besøg.

Når lægen har skrevet dødsattesten, kan vi komme ud og hente afdøde. I de fleste tilfælde henter vi på en båre og kører til vores kapel, hvor afdøde bliver lagt i kiste. Kisten med afdøde kan blive i vores kapel, indtil vi sammen har planlagt forløbet for begravelsen.

At se afdøde

I forbindelse med afhentningen kan du altid vælge, om du gerne vil være med, således at du og evt. andre pårørende kan se personen i kisten og måske lægge “en sidste hilsen” med i kisten. Det kan være et brev, billeder og tegninger fra børn og børnebørn. Vi sørger for, at den afdøde iklædes og gøres i stand i denne forbindelse. Det er dit valg, om du og familien ønsker at se afdøde i kisten eller ej. Hvis I ikke har behov for at deltage, sørger vi for dette.

Vi sørger desuden for kistetransporten igennem forløbet. Typisk vil kisten skulle køres først fra hospital eller plejehjem til et kapel, indtil begravelsen finder sted og herefter fra kapellet til stedet for begravelsen. Til sidst skal kisten køres til krematorie eller kirkegård.

Sådan foregår afhentning af afdøde

Plejehjem og hospice Hospital Dødsfald i hjemmet At se afdøde

Se hvad andre siger om os

Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

    Aftal et møde

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Kom i kontakt

    Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

    Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.