Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Planlæg begravelsen: Hvad skal du gøre?

Trygt
Lokalt
Døgnservice
view from the back of an elderly couple man and woman in the autumn park on a sunny day
exit750x600

Hvad skal du gøre?

Har du mistet en nærtstående og står nu over for at planlægge begravelsen eller bisættelsen?

Vi guider dig gennem planlægningen, så det bliver en unik og personlig afsked, hvor intet bliver glemt.

Kontakt en rådgiver hos Begravelses service døgnet rundt.

Guide

Som pårørende efter et dødsfald skal du tage stilling til mange ting.

Hos Begravelses service vil vi gøre alt det svære lidt lettere. Vores begravelsesrådgivere er her for at støtte dig gennem hele processen, så der ikke går nogle detaljer tabt.

Vi kan besøge dig hjemme, eller du kan booke et møde på et af vores kontorer. Du kan også vælge, at vi assisterer dig online og via telefon igennem hele forløbet.

Erfarne Begravelsesrådgivere
Vores rådgivere har mange års erfaring med at planlægge begravelser og bisættelser. Vi har lokale rådgivere på Sjælland, Falster og Lolland og kan derfor altid hjælpe dig lokalt. Vi sætter en ære i at sikre, at alle involverede interesser bliver hørt og respekteret. Vi hjælper med alt fra praktiske detaljer til støtte og vejledning.

Hjælp til planlægning af begravelse
Vi hjælper dig igennem de valg, der skal træffes undervejs, såsom:

 • Tid og sted for begravelsen eller bisættelsen
 • Valg af kiste og urne
 • Dødsannonce
 • Musik
 • Mindehøjtidelighed
 • Gravsted
 • Afdødes ønsker, f.eks. gennem "Min Sidste Vilje"
 • Sanghæfte
 • Mindeside

På denne side kan du se en række af de produkter og valg du skal tage stilling til i forbindelse med planlægning af begravelsen. Vores rådgiver er med dig hele vejen og sørger for at du kommer trygt igennem forløbet.

Kister

orbit_meadow

ORBIT

- Den miljøvenlige

kiste_klassisk

Hvid Kiste

- Den klassiske

kiste_farvet

Farvet kiste

- Den kreative

Kistedekoration

deko_Timestone-begravelse

TimeStone

- Få gravstenen med til handlingen

deko_flowers

Blomster

- Den klassiske

deko_kiste_med_tryk

Trykt motiv

- Vælg dit eget motiv på kisten

Urner

urne_bambusurne med hjerte

Bambus

- Den miljøvenlige

urne_beyondlife

Beyond Life

- En spire i jorden

urne_askerør

Askerør

- Når du skal sprede asken

Mindesten

Impact i kirken

TimeStone

- Den miljøvenlige

gravsten_granit

Gravsten i granit

- Den klassiske

Messingplade-med-fod

Messingplade

- Når du ikke har et kendt gravsted

Efter begravelsen

Vi hjælper med forløbet i Skifteretten

Det kan være en svær opgave at overskue forløbet efter begravelsen, når du har haft et dødsfald tæt inde på livet. Derfor rådgiver vi dig fra start til slut og giver dig en tryg behandling af dødsboet, uanset hvor du er i landet.

Når du får behandlet boet hos Begravelses service, skal du ikke lægge ud for begravelsesudgifterne. Vi sørger vi for at ansøge alle relevante tilskud og søger betaling af begravelsesudgifterne via boets bank, sådan at du kun skal betale de eventuelle udgifter, der er tilbage efter at boet er færdigbehandlet i skifteretten.

Vores juridiske rådgiver har kontakten med skifteretten og  deler dødsbobehandlingen op i nogle overskuelige dele og hjælper dig igennem fra start til slut.

Få hjælp i en uvant situation

Begravelses service har et tæt samarbejde med Charlotte Linnebjerg. Charlotte har specialiseret sig i at coache klienter som gennemlever en svær personlig krise.

Charlotte hjælper sine klienter med at håndtere deres følelser og få struktur i deres tankemylder, når de befinder sig i en uvant situation.

Kvinde læser i et dokument
Linnebjerg_Coaching_Portraet-scaled-e1647612523817
2022_M12_D02_Timestone_Pressefoto-Web-7401204

Timestone

Timestone forener bæredygtighed og design uden af gå på kompromis. Stenhugger Nikolaj Tymm-Andersen har, med 30 års erfaring I gravstensbranchen, valgt at arbejde med den nye grønne og innovative startup-forretningsmodel...

placeholder

Pasning af gravsted

Professionel pasning af gravsteder - hele året rundt. Vi sender billeder efter alle besøg, så du altid kan følge med.

Memmora er Danmarks bedste gartner på Trustpilot

Se hvad andre siger om os

Kvalitet og den rette løsning er vores primære fokus, fordi vi forstår vigtigheden af at håndtere de sarte øjeblikke omkring et dødsfald.
Vi tilbyder konkurrencedygtige priser og prioriterer først og fremmest at levere en ydelse, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Du kan derfor være sikker på, at vi altid vil stræbe efter den højeste standard.
Skulle du finde en identisk ydelse til en lavere pris andetsteds, matcher vi selvfølgelig prisen. Samtidig sikrer vi, at du har fået tilbud på netop de ønskede ydelser, så du altid føler dig tryg og velinformeret i dit valg.
Faste priser og pakketilbud som findes på nettet, tager ikke hensyn til skifteformen, hvilket har meget stor betydning for den samlede udgift til begravelsen. Derfor er rådgivning om skifteform en fast del af vores service

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen

Hvad koster en begravelse?

Prisen for en begravelse eller bisættelse varierer afhængig af, hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Du kan finde eksempler på vores priser her.

Vi anbefaler at du ringer til os på 70 11 24 07 for mere detaljerede oplysninger.

Kan man se afdøde inden begravelsen?

I gamle dage var der stærke traditioner for at våge over afdøde. Dette gav god mulighed for eftertænksomhed og afsked. I dag har mange samme behov for at tage en ordentlig afsked, men ikke alle er klar over, at der er mulighed for at sige farvel til afdøde inden afskedsceremonien.

Det kan for eksempel foregå ved afhentningen eller i et kapel. Mange oplever, at en begravelse eller bisættelse bliver lettere, når de har set den afdøde hvile i kisten.

Skal man være medlem af Folkekirken for at blive begravet?

Et af de mest hyppige spørgsmål, vi støder på, er, hvordan en borgerlig bisættelse eller begravelse afholdes, hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken.

Hos os kalder vi dette ”Begravelse uden kirke”.

Hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken, afholder man ofte afskedsceremonien i et kapel. Man kan også afholde bisættelsen eller begravelsen privat, f.eks. i et forsamlingshus, i haven eller endda i skoven. Vi har aftaler med en række forskellige steder, hvor der kan afholdes bisættelse eller begravelse uden kirke og præst.

Hvis afdøde er medlem af Folkekirken, men pårørende ikke ønsker en kirkelig begravelse eller bisættelse, skal der foreligge en skriftlig anmodning herom fra de pårørende.

Hvordan foregår selve ceremonien?

Normalvis varer en begravelse og bisættelse omkring 30 minutter i kirken. Det er en tradition (men ikke et krav), at pårørende minder afdøde ved enten at holde en mindetale eller lægge en rose eller personlig genstand på kisten.

Ved en begravelse følger de pårørende med præsten og kisten ud til kirkegården, hvor jordpåkastelsen foregår. Ved en bisættelse i kirken foregår jordpåkastelsen i kirken, hvorefter man tager afsked – enten ved at kisten bæres ud til f.eks. en rustvogn eller en motorcykel. Man kan også tage afsked i kirkerummet, hvorefter vores bedemænd og chauffører sørger for, at kisten hentes.

Hvad er en mindesammenkomst?

Efter ceremonien kan de pårørende mødes til en såkaldt mindesammenkomst. En mindesammenkomst kan være mange ting, men formålet er at omgå og interagere med andre af afdødes bekendte. Det er en god måde at afslutte dagen på, og mange føler, det ligefrem er hyggeligt at minde afdøde i fællesskab.

Vi hjælper med at arrangere catering, booke en restauration, eller arrangere kørelejlighed for de pårørende, så disse får muligheden for at samles.

Hvordan fungerer bekendtgørelse af afskedsceremonien?

Det er de pårørendes valg, hvorvidt de ønsker, at bisættelses- eller begravelsesceremonien bekendtgøres. Nogle foretrækker en stille og privat ceremoni, mens andre gerne vil have den offentliggjort. Det kan foregå ved at indrykke dødsannoncer i traditionelle aviser eller online medier, som f.eks. Facebook.

Vi hjælper gerne, hvis pårørende ønsker at indrykke dødsannoncer.

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen
Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

  Aftal et møde

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Kom i kontakt

  Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

  Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.