Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Vi hjælper dig med valg af ceremoni

Trygt
Lokalt
Døgnservice
search-cover

Der er mange måder at sige farvel på, og uanset om du ønsker en begravelse i folkekirken, en livsceremoni, askespredning, en skovbegravelse eller ingen begravelse, står Begravelses service klar til at hjælpe dig gennem denne proces.

Begravelse i folkekirken

Ved en begravelse i folkekirken foregår ceremonien i kirken eller kapellet med en præst fra Folkekirken. Begravelses service arrangerer et møde mellem dig og præsten inden begravelsen, hvor I sammen finder frem til de salmer og sange, I skal synge til begravelsen. Derudover snakker I om den person, der er gået bort, og I finder ud af, hvilke elementer der skal med i præstens tale for den afdøde.

Livsceremoni (begravelse uden for kirken)

Ønsker du en begravelse fri for religion, kan du vælge at flytte den ud af kirken. Du kan i stedet vælge at afholde ceremonien i f.eks. et forsamlingshus, kapel, naturen eller hjemmet. Der er meget få grænser for, hvad der kan lade sig gøre – grundreglen er blot, at ceremonien foregår “ugeneret”.

Ceremonien kan både holdes med kisten eller urnen – eller helt uden, blot som en mindehøjtidelighed, hvor I samles venner og familie og fejrer den afdødes liv.

Vores dygtige ceremoniledere hjælper jer med at sammensætte og lede jeres personlige afsked, men I bestemmer selv indholdet af ceremonien. Der kan være taler, læsning af digte, musik, sang, foto- og videoindslag eller jeres eget ritual.

Begravelses service har mange gode samarbejder med stemningsfulde steder, der kan danne rammerne om jeres ceremoni. Vi har også idéer og inspiration til ceremonien, der gør, at begravelsen bliver et positiv minde for livet.

Ceremoni i andet trossamfund

Der er mange forskellige trossamfund i Danmark. Ceremonien kan derfor også foregå i regi af et andet trossamfund, som afdøde har tilhørt. Her foregår ceremonien også under ledelse af en præst eller repræsentant fra trossamfundet.

Planlægning af begravelsen foregår i tæt samarbejde med en repræsentant for trossamfundet.

 

Ingen ceremoni/direkte kremering

Det er også muligt at lave en begravelse uden ceremoni. Afdøde vil i dette tilfælde blive kørt direkte til krematoriet. Når kisten er brændt, kan urnen nedsættes i gravstedet, eller asken kan spredes over havet.

Vi hjælper dig med valg af ceremoni

Begravelse i folkekirken Livsceremoni (begravelse uden for kirken) Ceremoni i andet trossamfund Ingen ceremoni/direkte kremering

Se hvad andre siger om os

Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

    Aftal et møde

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Kom i kontakt

    Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

    Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.