Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Vi hjælper dig med at arrangere askespredningen

Trygt
Lokalt
Døgnservice
askespredning_wide
askespredning1_750x600

En smuk afsked på vandet

Hvis du ønsker et alternativ til kirkegården, kan en askespredning på havet være en mulighed.

Hos Begravelses service hjælper vi med at arrangere en smuk afsked i forbindelse med askespredningen. Vi arrangerer turen efter dine og familien ønsker og sørger for det praktiske.

På siden her kan du læse mere om, hvordan askespredningen på vandet foregår. Derudover kan du læse om askespredning uden deltagelse og reglerne for askespredning.

Askespredning på vandet

Askespredningen på vandet foregår på den måde, at vi møder dig ved den aftalte bådplads. Hvis vi har assisteret ved bisættelsen, sørger vi for, at urnen er på båden, når I ankommer. Har I fået hjælp fra en anden bedemand, medbringer I urnen, når I mødes med vores skipper. Herefter sejler vi ud sammen.

Vi stopper båden, når vi er på åbent vand, og her kan I sprede asken over havet. Tag gerne blomster med på turen, og send dem afsted på vandet sammen med asken.

Vores skipper tager gerne billeder under seancen, som I efterfølgende kan få tilsendt på SMS. Hvis I ønsker professionelle billeder, kan vi arrangere en fotograf, der tager med på turen.

Har I lyst til at drikke eller spise lidt undervejs på turen, er I velkomne til at medbringe en picnickurv eller bestille en kurv hos os.

Skipper noterer spredningsstedets koordinater, som du får efter turen sammen med billederne fra askespredningen.

Askespredning uden deltagelse

Hvis I ikke ønsker at sprede asken selv, kan Begravelses service sørge for dette. Spredning sker i Øresund inden for en uge, fra vi har modtaget urnen.

Vi sender billede og koordinater til dig, når vi har foretaget askespredningen.

Aftale om dato og tidspunkt kan ændres, såfremt skipperen vurderer, at det ikke er sikkert at sejle pga. for eksempel vejrforhold.

Askespredning udføres altid efter gældende lovgivning, som du kan læse mere om herunder.

Kontakt os for pris på udsejling fra havn i Danmark.

Regler for askespredning

Afdødes aske kan blive spredt over åbent hav, hvis der skriftligt er udarbejdet en tilkendegivelse af ønsket herom.

Hvis afdøde ikke selv har udfærdiget en skriftlig tilkendegivelse af ønsket om spredning af asken, kan personen, der er anmelder af dødsfaldet, anmode om at få asken spredt. Dette sker via en tro- og loveerklæring, som bedemanden hos Begravelses service sørger for at indsende. Her er der tale om en såkaldt askespredning.

En askespredning indebærer, at afdødes aske spredes over åbent hav, større fjorde eller bugter. Det er ikke tilladt at foretage en askespredning over en sø i Danmark.

Det er de efterladte, som skal sørge for at få asken spredt, og askespredningen skal foregå på en måde, der ikke vækker opsigt. Begravelses service kan ligeledes arrangere askespredning med eller uden deltagelse fra de pårørende.

Det er ikke tilladt at sænke urner med aske i havet. Derfor skal du have en særlig urne til dette formål.

 

Hvis du ønsker at få spredt din aske, når du går bort

Ønsker du at få din aske spredt over havet, når du går bort, er det en god idé at lave en skriftlig tilkendegivelse af det. På den måde kan dine efterladte gøre brug af den tilkendegivelse, så de ikke skal søge om det selv.

personregistrering.dk kan du finde blanketten til ansøgning om spredning af aske over havet, som du kan udfylde og printe ud. Læg den udfyldte og underskrevne blanket sammen med dine øvrige papirer, som de efterladte får brug for i forbindelse med dit dødsfald.

Det er dog ikke et krav, at du skal bruge blanketten. Du må gerne skrive dit ønske på almindeligt papir. Du skal blot sørge for, at dit navn, adresse og cpr. nr. er anført på dit skriftlige ønske, og så skal du huske datering og underskrift.

Sådan foregår askespredning

Askespredning på vandet Askespredning uden deltagelse Regler for askespredning Hvis du ønsker at få spredt din aske, når du går bort

Se hvad andre siger om os

Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

    Aftal et møde

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Kom i kontakt

    Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

    Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.