Telefon ikon Døgnservice 70 11 24 07

Begravelses service hjælper dig med en personlig afsked

Trygt
Lokalt
Døgnservice
view from the back of an elderly couple man and woman in the autumn park on a sunny day

Hvad gør jeg, når jeg skal arrangere en begravelse?

Forståeligt, at du måske er usikker i denne situation. Mange tror, at en begravelse kun har én bestemt fremgangsmåde, men virkeligheden er langt mere nuanceret. En begravelse er en dybt personlig begivenhed, der skræddersyes baseret på de pårørendes, og den afdødes, præferencer.

Hos Begravelses service betyder termen 'begravelse' både den traditionelle begravelse, hvor kisten nedsættes i jorden, og bisættelse, hvor kremering er involveret.

Nogle vælger at afholde begravelsen med en kirkeceremoni, mens andre foretrækker en mere privat eller sekulær afsked. Det er vigtigt at bemærke, at begravelsespraksis kan variere baseret på kulturelle, religiøse eller personlige overbevisninger, og vi respekterer og tilpasser os disse ønsker.

Hos Begravelses service er vores primære mål at sikre, at du føler dig tryg og støttet gennem hele forløbet omkring en begravelse. Din rådgiver følger dig igennem hele forløbet og sikrer, at hele processen forløber så gnidningsfrit som muligt, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget.

exit750x600

En ordentlig afsked

Det er hårdt at miste et menneske, der har betydet meget i vores liv, og vi ved, hvor vigtigt det er, at du som efterladt får sagt ordentligt farvel. Det er især vigtigt for, at du efterfølgende kan stå tilbage med følelsen af, at du gjorde det så godt som overhovedet muligt – i overensstemmelse med både den afdødes og dine og familiens ønsker. For en begravelse kan selvsagt ikke gøres om.

Begravelsen foregår ofte inden for 1-2 uger efter dødsfaldet, men den kan også udskydes, hvis der er brug det det.

Uanset hvilke ønsker du og familien har til begravelsen, hjælper vi med at få dem ført ud i livet.

2022_M12_D02_Timestone_Pressefoto-Web-7401204

Timestone

Timestone forener bæredygtighed og design uden af gå på kompromis. Stenhugger Nikolaj Tymm-Andersen har, med 30 års erfaring I gravstensbranchen, valgt at arbejde med den nye grønne og innovative startup-forretningsmodel...

placeholder

Pasning af gravsted

Professionel pasning af gravsteder - hele året rundt. Vi sender billeder efter alle besøg, så du altid kan følge med.

Memmora er Danmarks bedste gartner på Trustpilot

Se hvad andre siger om os

Kvalitet og den rette løsning er vores primære fokus, fordi vi forstår vigtigheden af at håndtere de sarte øjeblikke omkring et dødsfald.
Vi tilbyder konkurrencedygtige priser og prioriterer først og fremmest at levere en ydelse, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Du kan derfor være sikker på, at vi altid vil stræbe efter den højeste standard.
Skulle du finde en identisk ydelse til en lavere pris andetsteds, matcher vi selvfølgelig prisen. Samtidig sikrer vi, at du har fået tilbud på netop de ønskede ydelser, så du altid føler dig tryg og velinformeret i dit valg.
Faste priser og pakketilbud som findes på nettet, tager ikke hensyn til skifteformen, hvilket har meget stor betydning for den samlede udgift til begravelsen. Derfor er rådgivning om skifteform en fast del af vores service

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen

Hvad koster en begravelse?

Prisen for en begravelse eller bisættelse varierer afhængig af, hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Du kan finde eksempler på vores priser her.

Vi anbefaler at du ringer til os på 70 11 24 07 for mere detaljerede oplysninger.

Kan man se afdøde inden begravelsen?

I gamle dage var der stærke traditioner for at våge over afdøde. Dette gav god mulighed for eftertænksomhed og afsked. I dag har mange samme behov for at tage en ordentlig afsked, men ikke alle er klar over, at der er mulighed for at sige farvel til afdøde inden afskedsceremonien.

Det kan for eksempel foregå ved afhentningen eller i et kapel. Mange oplever, at en begravelse eller bisættelse bliver lettere, når de har set den afdøde hvile i kisten.

Skal man være medlem af Folkekirken for at blive begravet?

Et af de mest hyppige spørgsmål, vi støder på, er, hvordan en borgerlig bisættelse eller begravelse afholdes, hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken.

Hos os kalder vi dette ”Begravelse uden kirke”.

Hvis afdøde ikke er medlem af Folkekirken, afholder man ofte afskedsceremonien i et kapel. Man kan også afholde bisættelsen eller begravelsen privat, f.eks. i et forsamlingshus, i haven eller endda i skoven. Vi har aftaler med en række forskellige steder, hvor der kan afholdes bisættelse eller begravelse uden kirke og præst.

Hvis afdøde er medlem af Folkekirken, men pårørende ikke ønsker en kirkelig begravelse eller bisættelse, skal der foreligge en skriftlig anmodning herom fra de pårørende.

Hvordan foregår selve ceremonien?

Normalvis varer en begravelse og bisættelse omkring 30 minutter i kirken. Det er en tradition (men ikke et krav), at pårørende minder afdøde ved enten at holde en mindetale eller lægge en rose eller personlig genstand på kisten.

Ved en begravelse følger de pårørende med præsten og kisten ud til kirkegården, hvor jordpåkastelsen foregår. Ved en bisættelse i kirken foregår jordpåkastelsen i kirken, hvorefter man tager afsked – enten ved at kisten bæres ud til f.eks. en rustvogn eller en motorcykel. Man kan også tage afsked i kirkerummet, hvorefter vores bedemænd og chauffører sørger for, at kisten hentes.

Hvad er en mindesammenkomst?

Efter ceremonien kan de pårørende mødes til en såkaldt mindesammenkomst. En mindesammenkomst kan være mange ting, men formålet er at omgå og interagere med andre af afdødes bekendte. Det er en god måde at afslutte dagen på, og mange føler, det ligefrem er hyggeligt at minde afdøde i fællesskab.

Vi hjælper med at arrangere catering, booke en restauration, eller arrangere kørelejlighed for de pårørende, så disse får muligheden for at samles.

Hvordan fungerer bekendtgørelse af afskedsceremonien?

Det er de pårørendes valg, hvorvidt de ønsker, at bisættelses- eller begravelsesceremonien bekendtgøres. Nogle foretrækker en stille og privat ceremoni, mens andre gerne vil have den offentliggjort. Det kan foregå ved at indrykke dødsannoncer i traditionelle aviser eller online medier, som f.eks. Facebook.

Vi hjælper gerne, hvis pårørende ønsker at indrykke dødsannoncer.

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen

Ofte stillede spørgsmål til begravelsen
Tre mennesker står i en kirke, og kigger på en kiste med en buket ovenpå

Kontakt os, og vi er med dig hele vejen gennem det svære forløb

    Aftal et møde

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Kom i kontakt

    Du kan træffe en bedemand fra Begravelses service døgnet rundt. Ring til vores døgnservice, skriv en mail, eller aftalt et møde via vores bookingformular.

    Vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål.